nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Megbabonázza az internetet ez a szivárványos fotó

Megbabonázza az internetet ez a szivárványos fotó

A szivárványos fényképek mindig lenyűgözők, de amit a 48 éves skót tűzoltó készített a napokban, annál nehéz lesz jobbat készíteni.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Scott MacLucas-Paton 48 éves, és a skóciai Skye-szigeten él. Szombaton túrázni volt az Am Basteir nevű csúcson, ahol elkészítette élete talán legjobb felvételét. A kép keletkezésének körülményeiről ezt írta:

Hideg nap volt, sok napsütéssel, zivatarral, hóviharral és szivárvánnyal.

Ez egy illusztrációs szivárvány – kép: pixabay

A fényképen a napfény csak egy kis részen szökik át a felhők között, majd egy szivárványt fest az égre, amelynek a vége pont a fotós előtti kis fennsíkon „érinti a földet”. A legenda szerint a szivárvány tövében kincs van, de ezt Scott első kézből cáfolta meg.

A szivárvány valójában sosem éri el a földet, hiszen a jelenség csak egy optikai illúzió, amely a nézőponttól függően „máshol ér földet”.

The Sun

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon