Szabadidő

A menhelyen találta meg a szerelmet a háziállatként tartott, különleges róka

Nem sok esély volt rá, hogy a különleges hibrid róka párt találjon magának, de a az állatparkban éppen volt egy ugyanolyan ritka róka.

Zoe, a szürke bundájú, „pasztell” róka két különböző rókafaj keresztezéséből született. Ilyen a vadonban sosem fordulna elő, ám a szerencsétlen állat egy prémfarmon töltötte a napjait Hollandiában. Egészen 2012-ig, amikor sikerült megszöknie a fogságból.

Egyéves lehetett, amikor a Négy Mancs állatvédő szervezet Németországban található menedékhelyére, a Tierartba került. A napsütés, a tápláló étel már önmagában fényévekre volt a fogság körülményeitől, és aztán rátalált a szerelem is.

Zoe (Fotó: Tierart/Dirk Weber)

2016-ban egy közeli városban egy furcsa, kutyaszerű állatot láttak, amelynek szürkésbarna bundája volt. Az állatot befogták, a Tierart kifutójába került, és kiderült róla, hogy ugyanolyan „pasztell” róka, mint Zoe.

A Frodónak elnevezett róka szokatlanul barátságos volt az emberekkel, megmentői szerint háziállatként tarthatták. Sok tenyésztő ugyanis még mindig egzotikus állatfajként árulja őket.

Frodo (Fotó: Tierart/Henri-Schuh)

Mintha csak a sors vitte volna egy helyre a két ritka rókát, a gondozóik azonban nem akarták túl korán összeengedni őket. A rókák területvédő állatok, így félő volt, hogy megtámadják egymást.

Egyetlen éjszaka alatt azonban kiderült, hogy mennyire vágynak egymás társaságára. Reggel a park munkatársai a kerítés két oldalán, egymáshoz bújva találták meg őket. Azóta persze együtt élnek, és elválaszthatatlan társak lettek.

(The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top