Szabadidő

Megrendezték az első teniszmeccset az űrben – videó

A Nemzetközi Űrállomás asztronautái egy kis sportolással dobták fel a „szürke” hétköznapokat.

Az ISS nemzetközi űrállomáson az űrhajósok élete szinte percre pontosan be van osztva. Bár van köztük mérnök, kutató, orvos, mindenkinek vannak olyan feladatai, amiket el kell végeznie, hogy az űrbéli létesítmény zökkenőmentesen üzemelhessen.

Persze néha azért pihenhetnek is, ilyenkor a legtöbben a laptopjukra letöltött filmeket, sorozatokat néznek, olvasgatnak, vagy az űrállomás Cupola nevű speciális „ablakán” keresztül gyönyörködnek a Földben, és fotózzák a látványt.

Az olasz Samantha Cristoforetti a Cupolából fotózza a Földet (Fotó: NASA)

Tegnap azonban egy különleges eseményre került sor, a hattagú legénységből négyen – az A.J. FeustelRicky Arnold kettős, valamint Serena Auñón-ChancellorAlexander Gerst duó – megrendezték az első, súlytalanságban tartott teniszmérkőzést.

Természetesen nem kell a U.S. Open vagy a közelmúltban megrendezett Davis kupa színvonalára gondolni, az űrhajósok csupán így szórakoztatták egymást és azokat, akik követik Feustel Twitter-csatornáját, ott jelent meg ugyanis az alábbi videó az úttörő mérkőzésről.

Az űrhajósok puha labdát és kisméretű tenisz-, illetve pingpong-ütőt használtak és láthatóan nagyon jól érezték magukat. A meccset végül a Feustel-Arnold páros nyerte meg, arról nem szól a fáma, hogy milyen eredménnyel, hiszen, mint a legtöbb esetben, itt is a részvétel volt fontos, nem a győzelem.

Kíváncsian várjuk az első űrbéli úszó- vagy díjugratóverseny eredményeit is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top