Szabadidő

Itt a botrányos szexkönyv írójának új könyve

Nyilván Catherine Millet új könyvével próbáljuk szexibbé tenni a címben a Margó Fesztivált, de az igazából csak egyike a rengeteg új megjelenésnek. Izgalmas programok is lesznek.

Negyven kiadó legfrissebb könyvei, száz program, hat külföldi író, öt színpad a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron 2018. október 18–21. között a Várkert Bazárban. A harmadik alkalommal rendezendő őszi könyvvásáron mutatja be új könyvét többek között Al Ghaoui Hesna, Cserna-Szabó András, Lackfi János, Kollár-Klemencz László, Máté Gábor, Nyáry Krisztián, Simon Márton, Szentesi Éva, Tóth Krisztina és Varró Dániel.

Fellép 2018 Aegon Művészeti Díjasa, Nádas Péter. A fesztiválon mutatja be Breier Ádám a tavalyi Aegon Művészeti díjas Krasznahorkai Lászlóról készült dokumentumfilmjét, de látható lesz a Nádas Péterrel a Világló részletekről készült riportfilm is.

Nádas Péter (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Amerikából érkezik Susan Faludi, aki Előhívás című könyvében magyar származású apja története után nyomoz. Új regényét mutatja be a francia művészettörténész és író, Catherine Millet, akinek fontos memoárjáról annak idején azt
mondták, hogy ilyen explicit könyvet a szexről még nő nem írt. Az egyik legismertebb norvég író, Roy Jacobsen eddigi tizenegy regénye huszonegy országban jelent meg, A láthatatlanok megjelenése miatt érkezik a Margóra. A német Maxim Leo regényében, a Volt egyszer egy NDK-ban a berlini fal leomlása után 18 évvel igyekszik megérteni családja történetét.

Catherine Millet (Fotó: AFP / Joel Saget)

Ősszel negyedik alkalommal adják át a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat, amit a korábbi években Totth Benedek, Milbacher Róbert és Szöllősi Mátyás kapott meg. A díjra 2018-ban ötven feletti nevezés érkezett – olvasható a fesztivál sajtóanyagában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top