Szabadidő

Ilyet még nem láttál: korcsolyázik a kutya!

A menhelyi kutyust örökbe fogadó nő korcsolyaoktatóként dolgozik, így magától értetődő volt, hogy új kedvencének is megmutatja, milyen az élet a jég hátán.

A labrador fajtájú, öt éves Bennyt egy évvel ezelőtt fogadta örökbe Cheryl Del Sangro, aki azt vette észre, hogy a kutyus nem riad meg a csúszós felülettől, sőt meglehetősen ügyesen mozog rajta. Ezért magával vitte a jégpályára, ahol dolgozik, és elhatározta, hogy megtanítja korcsolyázni.

Ehhez egy speciális korcsolyát is készíttetett az ebnek, amelyeket Benny a mellső mancsain visel, miközben a hátsó lábaival kormányozza magát a jégen.

Benny a hokiütővel is ügyesen elboldogul (Fotó: YouTube)

„Miután örökbe fogadtam, sokat gondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy ezt a cuki állatot senki sem akarta magához venni” – magyarázta Del Sangro az SWNS tévécsatornának. „Mi viszont az első pillanattól kezdve megtaláltuk a közös hangot. Benny imád új trükköket megtanulni, és szinte lehetetlen levakarni a jégpályáról.”

Del Sangro azután gondolkodott el rajta, hogy megtanít pár trükköt a kutyának, miután sikeresen korcsolyára állította 17 hónapos kislányát, Brittanyt. „Úgy voltam vele, hogy ha egy 17 hónapos gyereket meg lehet tanítani korizni, akkor egy ilyen okos kutyának is menni fog.”

Benny ma már magabiztosan fordul a jégen, de kisebb ugrásokat is ügyesen végre tud hajtani.

A mutatványról több videó is készült, van, amelyiket már több tízezren néztek meg a YouTube-on.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top