Szabadidő

Bálnát láttak a Temzén úszni

Egy brit madarász vette észre a szokatlan vendéget, amelyet láthatóan nem zavartak a környéken közlekedő uszályok sem.

Egy Dave Andrews nevű brit madarász posztolta a Twitterre a hírt, amely szerint ma délelőtt 11 óra környékén egy beluga bálnát látott a Temze torkolatától egy kilométerre lévő Gravesend környékén.

Ezek a bálnák jellemzően a sarkvidéki jéghideg vizekben találhatóak, ez a beluga azonban Andrews szerint több órán keresztül úszkált a környéken, miközben az uszályokat kerülgetve táplálkozott.

Beluga bálna úszik a Temzén (Fotó: Dave Andrews/Twitter)

A BBC által megkérdezett tengerbiológusok arra figyelmeztették az embereket, hogy ha kíváncsiak az állatra, csak a partról nézegessék. A szakértők szerint elképzelhető, hogy a bálna eltévedt, vagy elvesztette a tájékozódási képességét, mivel rendkívül ritka, hogy a brit partok környékén belugákat figyeljenek meg. Ha elő is fordul, inkább Skócia partjainál, mivel az jóval közelebb van a tengeri emlősök természetes élőhelyéhez.

Képünk illusztráció (Fotó: Tumblr)

Andrews azóta megosztotta az állat pontos tartózkodási helyét egy állatvédő csoporttal is, akik aggódnak, hogy a helyszínre érkező kíváncsiskodó emberek felzaklathatják a bálnát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top