Szabadidő

Tíz fokos lehűlés, eső, viharos szél – tényleg itt az ősz

Most már tényleg vége a nyárnak, nagyon hirtelen köszönt be az ősz, jelentős lesz a lehűlés, és olyan erős lesz a szél, hogy másodfokú figyelmeztetést is kiadtak.

A hétvégén véget ér a nyárias idő, idén már nem számíthatunk 30 fok közeli hőmérsékletre – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Üveges Zoltán meteorológus videós előrejelzése szerint egy gyors nyugati áramlás miatt egy szempillantás alatt megérkezik az évszakváltás. Egy hidegfront hatására már szombaton 10-12 fokot mérséklődik a nappali felmelegedés.

Szombaton az ország fölé érkező hidegfront és felhőzete az ország középső részén kisebb, északnyugaton és keleten nagyobb esőbb okoz. Hideg szélre is készülhetünk, a Dunántúli középhegység vidékén viharos lökések is lehetnek.

Délutánra északon, északnyugaton felszakadozik a felhőzet, rövid időre kisüthet a nap, és a szél is mérséklődik.

Vasárnap ismét megerősödik a szél, ezzel kis időre megint meleg levegő érkezik. Sokat süt majd a nap, és a hőmérséklet 20 fok fölé emelkedik.

Hétfőn aztán jön a feketeleves egy újabb markáns front formájában. Viharos, 70 kilométer/óránál is erősebb szél várható, de a Dunántúlon és Budapesten akár 90 kilométer/órás széllökésre is nagy esély van.

A viharos szél miatt már most figyelmeztetéseket adtak ki:

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15 és 20 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top