Szabadidő

Sok napsütés, 30 fokos meleg várható a héten, de szombaton jön az ősz

Persze, hogy a hétvégén romlik el az idő.

Továbbra is száraz, napos idő várható a Kárpát-medence térségében. Az egész héten sok napsütés várható, csapadék pedig csak a hétvégén – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzéséből.

Kedden derült, száraz idő várható sok napsütéssel. A délkeleti szél elsősorban a Dunántúlon élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul, a Balaton-parton enyhébb, az Északi-középhegység völgyeiben, a Nyírségben viszont hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.

Szerdán általában derült vagy gyengén fátyolfelhős, száraz idő lesz, a Nyugat-Dunántúl fölé sodródhat be délután esetleg több felhő. Néhol megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.

Fotó: Bruzák Noémi, MTI

Csütörtökön szintén derült vagy gyengén felhős, száraz idő lesz. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.

Pénteken is túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk, csak késő délután, este nyugaton kezdődhet meg a felhőzet megnövekedése. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 30 fok között várható.

A hirtelen lehűlés a hétvégén érkezik: szombaton hidegfront éri el hazánkat, vasárnap pedig már csak 17-23 fok közötti maximumok lesznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top