Szabadidő
Szponzorált tartalom

10 dolog, ami miatt minden gyerek szereti Tunéziát

Tunéziát nemcsak a felnőttek imádják, hanem a gyerekek is, az ország ugyanis bővelkedik a kicsik számára kedves helyszínekben és programokban. Íme, tíz ok, amiért a gyermekünk Tunéziába utazna.

1.) Vízi sportok

Tunézia az egyik legcsodásabb célállomás, ha az ember családdal utazik, hiszen a tenger rengeteg programot tartogat a gyerekek számára is. Északon kristálytiszta víz, vad sziklák, buja növényzet, míg délebbre a sivatagi vidék adja a keretet. A gyerekek számára a víz alatti látvány igazán izgalmas, a könnyűbúvárkodás (snorkeling) nyújt felejthetetlen élményt. Hammamet nem véletlenül a búvárok első számú célállomása.

Fotó: Thinkstock

2.) Tevegelés

Nagyon sok gyermek csak a mesékből ismeri a tevét, Tunéziában azonban élőben is találkozhat velük, sőt tevegelhet is. Monasztír a legszebb célállomás, ahol a tevegelésen túl hajókázás, banánozás, szörf, homokos tengerpart várja a kicsiket.

3.) A Star Wars mozi forgatási helyszínei

A Csillagok háborúja című film forgatásának helyszíneire (Mos Espa és Matmata) szinte minden gyerek kíváncsi. George Lucas a ’90-es években ezeken a helyszíneken keltette életre a Tatooine sivatagi bolygót és Luke Skywalker otthonát.

4.) Élő történelemóra

Azok a gyerekek, akik már tanulnak történelmet, szeretni fogják Karthágót, a néhai pun birodalom fővárosát, ahol a város romjai és megannyi izgalmas ősi lelet várja őket. Hasonló élményben lehet részük Dougga városában is, ahol a római civilizáció fontos emlékei magasodnak.

Dougga Tunézia

Fotó: Thinkstock

5.) Kalózélet

Gyerekes családok számára kötelező program a kalózhajózás, a nyílt Földközi-tenger látványa, a lehorgonyzás, a hajóról való halászás felejthetetlen élményt nyújt. Mahdiában és Port el Kantaoui-ban ez az egyik legkeresettebb program.

6.) Üvegfenekű hajók

A kalózhajók mellett a gyerekek nagy kedvencei azok a hajók, amik fenekén hatalmas üvegablakokon keresztül lehet megismerni a Földközi-tenger titokzatos élővilágát.

7.) Állatkert

Tunézia legnagyobb állatkertje, a Friquia Park mintegy ötszáz állatnak – többek között számtalan afrikai példánynak – ad otthont. A kicsik és a felnőttek nemcsak tigrisekkel, oroszlánokkal és flamingókkal találkozhatnak, de látványos fókashow is várja őket.

Fotó: sherfik_sherfik, Instagram

8.) Vízi vidámpark

Tunézia-szerte – többek között Szúszában, Monasztirban – rengeteg vízi vidámpark várja az érdeklődőket, ahol hatalmas csúszdák, medencévé alakított játszóterek, és megannyi vidám vízi játék gondoskodik az aktív pihenésről.

9.) Édességpult

Aki örömöt akar okozni gyermekének, a piacokon vegye az irányt egyenesen az édességes pult felé, hogy aztán a kicsik a sok színes, porcukros, magos édességből összerakhassanak maguknak egy dobozra valót. A boldogság garantált.

10.) Kézműves foglalkozások

Tunézia messze földön híres a kézműves portékáiról és házi készítésű ételeiről. Aki kíváncsi, hogyan készül a tradicionális tunéziai szőnyeg, a berber kenyér vagy a mandulával és datolyamasszával töltött édesség, a makroudh, érdeklődjön bátran a helyieknél, hogy hol lehet ezeket megnézni és kipróbálni.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top