Szabadidő

Drogot találtak a magyar futónő szervezetében, de ő állítja, hogy ártatlan

Elmondása szerint fogalma sincs, hogyan kerülhetett az amfetamin a szervezetébe.

Drogot találtak Makai Viktória, Magyarország egyik legeredményesebb ultrafutójának szervezetében a 12 órás éjszakai országos bajnokság után, ahol első helyezést ért el. Makai a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt az incidensről: állítása szerint fogalma sincs róla, hogyan kerülhetett az amfetaminszármazék a szervezetébe, ugyanis sohasem amfetaminozott. A kétgyermekes anyuka feltett szándéka, hogy bebizonyítsa az igazát.

Hajmeresztő belegondolni abba, hogy  akaratomon és tudtomon kívül drog került a szervezetembe, és fogalmam sincs, hogy hol és hogyan történhetett ez meg a verseny során. (…) Hogy a verseny alatt bevett fájdalomcsillapító, az elfogyasztott energiaital vagy éppen egy drogszennyezett füves területre eldobott frissítőkulacs okozta-e a bajt, nem tudom

– nyilatkozta az eset kapcsán Makai, majd azt is hozzátette: volt három kör, amikor a férje nem találta a fűben a kulacsát, és nem tudja kizárni az idegenkezűséget, hiába tartja valószerűtlennek, hogy valaki „brahiból” bedrogozzon egy futót. Állítása szerint egyébként a verseny során semmi olyasmit nem érzett, ami arra utalt volna, hogy drog került a szervezetébe, éppen ezért úgy véli, csak egy nagyon kis mennyiséget fogyaszthatott.

Makai Viktória bizottsági meghallgatására szeptember 12-én kerül sor. Ha nem sikerül bebizonyítania az igazát, négyéves eltiltásra számíthat.

Thinkstock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top