Szabadidő

Sztár lett Trevor, a világ legmagányosabb kacsája

Egyik napról a másikra jelent meg egy olyan szigeten, ahol egyáltalán nem élnek kacsák.

Kisebbfajta hírességgé vált egy egyszerű kacsa az Új-Zélandhoz tartozó Niue szigetén. Ennek oka, hogy senki sem tudja, hogy az állat hogyan került oda: a meglehetősen elszigetelt, 1600 lélekfős korallszigeten egyáltalán nem élnek kacsák, sőt még csak tavak sincsenek, így Trevor – így nevezték el a helyiek az állatot – egy pocsolyát vett birtokba.

Itt mindenki ismeri a kacsát. Hetente többször is elhajtok mellette, és ilyenkor mindig muszáj odanéznem, megvan-e még. És megvan” – nyilatkozta egy helyi férfi az ABC Newsnak.

Az, hogy a kacsát már nem csak a helyiek ismerik, a New Zealand Herald egyik újságírójának köszönhető: Claire Trevett útbaigazítást kért, mire valaki azt mondta neki: „a kacsánál forduljon jobbra”, és máris robbant a sztori.

Arra, hogyan került Trevor a szigetre, két elmélete is van a helyieknek: az egyik szerint egy vihar során keveredett ide, a másik szerint pedig egy hajóra tévedhetett fel.

A kacsának egyébként egészen jó sora van a szigeten: a helyiek etetik, a tűzoltók pedig időről időre feltöltik a pocsolyáját. A gond csak az, hogy a kacsák társas életmódot folytató madarak, Trevor pedig meglehetősen magányos, az utóbbi időben ráadásul egy kakas is megkeserítette az életét, akinek szemet szúrt, hogy a kacsát etetik, őt pedig nem, így most napjában többször is megkergeti őt.

A helyiek éppen ezért most azt szeretnék elérni, hogy Trevor Új-Zélandra költözhessen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top