nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Hétvégén lezárják az Andrássy utat

Hétvégén lezárják az Andrássy utat

Csak gyalog és kerékpárral lehet majd közlekedni az autóforgalom elől lezárt Andrássy úton a hétvégén Budapesten az európai mobilitási hét alkalmából.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A hétvégén és a jövő héten tartják Budapesten is az európai mobilitási hetet, szombaton és vasárnak családi napot rendeznek, ezért lezárják az Andrássy utat, ott csak gyalogosok és kerékpárosok közlekedhetnek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Érdeklődők a járműforgalom elől lezárt Andrássy úton az európai mobilitási hét első napján, 2017. szeptember 16-án – MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Mint írták, Budapest hosszú évek óta aktív résztvevője Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának, amely a városi közlekedés észszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését tűzte célul, és a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, az autós közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít.

A családi hétvégén az Andrássy úti rendezvény keretében az érdeklődők megismerkedhetnek azokkal a közlekedési módokkal, amelyek versenyképes és környezetkímélő alternatívát kínálnak az autózás mellett.

Az európai mobilitási hét minden évben egy, a fenntartható mobilitáshoz kapcsolódó adott témakörre koncentrál. Az idei év mottója a Mix and Move!, témája pedig a „multimodalitás”, a különböző városi közlekedési módok legkedvezőbb kombinációja.

Megosztás Facebookon