Szabadidő

Kiakadt a hívek, mert túl nőiesre festette a védőszentet a restaurátor

Pirosító, szemhéjfesték és csillogó rúzs került Páduai Szent Antalra. Egyesek szerint egy modern, transzszexuális védőszentté vált a kontár restaurálás után.

Felháborodott a kolumbiai Soledad városának vallásos közössége, miután meglátták, hogyan restaurálták a település védőszentjének szobrát. A hívek szerint Páduai Szent Antal úgy néz ki, mintha homoszexuális lenne.

A 17. századi, fából készült szobor a város fő templomában áll, és azért kellett restaurálni, mert csúnyán tönkretették a termeszek. A templom ezért felkért egy művészt a szobor helyreállítására és újrafestésére.

Ilyen lett Páduai Szent Antal szobra a restaurálás után (Fotó: Facebook/Juan Camilo Duque)

Miután befejeződött a munka, a hívek a közösségi oldalakon adtak hangot nemtetszésüknek. Sokak szerint túl nőies lett a szobor, valaki pedig egyenesen „modern kori, transzszexuális védőszentnek” nevezte az alkotást a furcsa arcfestés miatt.

Ő már nem ugyanaz a védőszent, akihez az elmúlt 12 évben imádkoztam. Szemhéjfesték, pirosító van rajta, még az ajka is fényes, túlságosan is feminin

– fakadt ki az egyik hívő.

Egy helyi restaurátor a Facebookján tett közzé fotókat a helyreállítás előtti és utáni állapotról.

Szerinte az ilyen régi faszobrokat csak nagyon speciális technikával lehet restaurálni, és úgy tűnik, a szakember nem így végezte a munkát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top