Szabadidő

Kilő a hőmérséklet, berobban a késő nyár

Kisebb záporokkal és zivatarokkal, de többnyire napsütéssel.

Sok napsütésben és késő nyári melegben lesz részünk a hét második felében. A kellemes időbe csak helyenként rondíthat bele egy-egy zápor és zivatar – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön a napsütést gomolyfelhők zavarják. Néhány zápor, esetleg zivatar főként a Dunától keletre alakulhat ki. Szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő. Napközben 24 és 28 fok körül alakulnak a maximumok, késő estére 16 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken már többször süt majd ki a nap: a fátyol és gomolyfelhők mellett keleten sok, nyugaton is többórás napsütésre számíthatunk. Ezen a napon a Nyugat-Dunántúlon szórványosan, másutt néhol valószínű zápor, zivatar, kisebb szélerősödéssel. Napközben 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, este 11 és 17 fok közé hűl a levegő.

Fotó: Bruzák Noémi, MTI

Szombaton szintén többórás napsütésekre számíthatunk, délnyugaton lehet több a felhő. A Dunántúlon szórványosan, nagyobb eséllyel délnyugaton, másutt helyenként várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet éjszaka 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 22 és 29 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként záporokkal, zivatarokkal. Az északkeleti, északi szél a keleti országrészben megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top