nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Kilő a hőmérséklet, berobban a késő nyár

Kilő a hőmérséklet, berobban a késő nyár

Kisebb záporokkal és zivatarokkal, de többnyire napsütéssel.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Sok napsütésben és késő nyári melegben lesz részünk a hét második felében. A kellemes időbe csak helyenként rondíthat bele egy-egy zápor és zivatar – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön a napsütést gomolyfelhők zavarják. Néhány zápor, esetleg zivatar főként a Dunától keletre alakulhat ki. Szélerősödés csak zivatar környezetében fordulhat elő. Napközben 24 és 28 fok körül alakulnak a maximumok, késő estére 16 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken már többször süt majd ki a nap: a fátyol és gomolyfelhők mellett keleten sok, nyugaton is többórás napsütésre számíthatunk. Ezen a napon a Nyugat-Dunántúlon szórványosan, másutt néhol valószínű zápor, zivatar, kisebb szélerősödéssel. Napközben 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet, este 11 és 17 fok közé hűl a levegő.

Fotó: Bruzák Noémi, MTI

Szombaton szintén többórás napsütésekre számíthatunk, délnyugaton lehet több a felhő. A Dunántúlon szórványosan, nagyobb eséllyel délnyugaton, másutt helyenként várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet éjszaka 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 22 és 29 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként záporokkal, zivatarokkal. Az északkeleti, északi szél a keleti országrészben megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon