Szabadidő

Félmillióan látták a videót, amelyen állítólag egy rejtélyes „dunai szörny” szerepel

Van azonban egy sokkal prózaibb magyarázat is a jelenségre.

Már több mint 515 ezren látták a Facebookon azt a videót, amelyet a készítők saját bevallásuk szerint egy titokzatos „dunai szörny követése közben készítettek a dunaújvárosi Pentele híd közelében. Valójában azonban van egy ennél sokkal prózaibb magyarázata a képeken látható jelenségnek – írja a 444.hu.

Fotó: Facebook

A felvételen az látszik, ahogyan a víz alatt valami úgy felkavarja a vizet, mintha egy hatalmas élőlény mozogna a vízfelszín alatt. A 444.hu szerint „sajnos” csak egy szenny- vagy hűtővíz-bevezető cső okozta a jelenséget: a folyó melletti erőművek, ipari üzemek ugyanis sokszor a folyó fenekére fektetett csöveken keresztül vezetik be a vizet a folyó közepére, mert ott erősebb a sodrás.

Bár a videó készítői azt írják, 4 kilométeren keresztül követték a „szörnyet”, a felvételen végig egy helyben látható a bugyborékolás, csak a folyó sodrása kelti azt az illúziót, mintha mozogna.

A hírportál szerint már korábban is felkerült a YouTube-ra egy videó, amelyen ugyanezt a csövet próbálták meg vízi szörnyként prezentálni, hasonló sikerrel. Most csak a Duna alacsony vízállása miatt volt látványosabb a dolog.

Kattints a lejátszáshoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top