Szabadidő

Tabírbébi született a budapesti állatkertben a látogatók szeme láttára – videó

31 éve nem lehetett újszülött tapírt látni a budapesti állatkertben, most a kifutóban szült Suki, a tapírmama. Apás szülés volt, Géza is közelről követte az eseményeket.

Tapír született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A kicsi a kifutóban, a látogatók szeme láttára jött világra vasárnap. Ám mivel az anya, Suki egy nyugalmas, félreeső elkülönítő istállótérbe vitte be a kicsit, a közönség néhány napig még nem láthatja őket. 

Egyelőre az állatkerti munkatársak sem akarják zavarni, most még csak az oda beosztott gondozók, illetve szükség esetén az állatorvosok mehetnek a közelébe.

Azt azonban gyanítják, milyen nemű a kicsi, de ezt kétséget kizáróan várhatóan egy-két napon belül lehet majd megmondani. Ezt követően lehet majd az apróságnak nevet keresni.

Az ellés egyébként „apás szülés” volt, hiszen Géza, a 22 esztendős apuka is mindvégig ott volt párja és születendő gyermeke közelében.

A tapírokkal közös kifutóban, velük „társbérletben” lakó többi dél-amerikai állat, így a vízidisznók, a nagy marák és a nanduk is érdeklődve figyelték az eseményeket, sőt az egyik vízidisznó még az újszülött letisztogatásába is besegített Sukinak.

A tapírbébi érkezése azért különösen nagy öröm, mert utoljára 31 éve lehetett újszülött tapírt látni a budapesti állatkertben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top