Szabadidő

Rózsaszínbe fordult két tó vize Oroszországban – fotó

Egyelőre találgatnak, miért.

Rózsaszínbe fordult két vize Oroszországban, Szamara közelében. A szakemberek egyelőre találgatnak, hogyan fordulhatott ez elő, jelenleg is vizsgálják a radikális változás okait. A helyiek a hírek szerint arra gyanakodnak, hogy a közelben lévő gyárak szennyezték be valahogyan a tavak vizét – írja a Daily Star.

Egy helyi férfi, Alekszej Veretyennyikov azt nyilatkozta a sajtónak, nyilvánvaló, hogy valamilyen szennyezésről van szó, ilyen mesterséges szín ugyanis nem fordul elő a természetben. Ebben természetesen nincs igaza, számos rózsaszínű tó létezik a világban, melyek esetében többnyire egy Dunaliella salina nevű, sós vizet kedvelő alga elszaporodása okozta a színváltozást.

Az alábbi kép a Krím félsziget egyik rózsaszín tavát ábrázolja:

Fotó: Sergei Malgavko/TASS/Getty

Egy helyi szakértő, Szergej Szimak szerint az alga megjelenése és a szennyezettség is lehetséges magyarázat, illetve van egy harmadik elképzelése is: a tóban található sziklákból kioldódó anyagok is okozhatnak ilyen elszíneződést.

Horror as two lakes turn 'poisonous' shade of PINK

CEN The two large lakes, which are located next to each other in the Kinelskiy district of the city of Samara in south-western Russia's Samara Oblast region, have changed colour and are now a vivid shade of pink - sparking concern from locals in the area.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top