Szabadidő

Megint jöhet a vasárnapi boltzár

Újra téma lett a vasárnapi boltzár bevezetése, miután a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete szerint ideje lenne újra bezárásra kötelezni a kereskedelmi egységeket, mert nincs elég munkaerő.

Ismét leporolta a vasárnapi boltbezárásról szóló lemezt a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. Saját felmérésük szerint hiába nőttek a bérek a kiskereskedelemben az elmúlt időszakban, az a munkaerőhiányt nem orvosolta, így időszerű lenne újra bevezetni a kereskedelmi egységek 2016-ban visszavont vasárnapi zárva tartását.

Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke szerint legalább tízezer ember kellene még a nagy látogatottságú áruházakba ahhoz, hogy a fogyasztás mértékével és a piac növekedésével arányos, az élelmiszer-biztonsági, munka- és fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelő kiszolgálásban részesüljön a lakosság.

Újra jöhet a vasárnapi zárva tartás?

Az elnök a Magyar Időknek arról beszélt, hogy a meglévő, mintegy 350 ezer fős munkavállalói rétegnek – amelynek a háromnegyede jellemzően nő, családanya – a fizetések emelése már nem kompenzálja a hét végén vagy túlórában a kasszában, a pult mögött, a raktárban végzett munka szociális és egészségügyi hátrányait.

A KDFSZ ezért levelet írt a kormánynak, és személyesen a miniszterelnöktől kérik, hogy a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top