Szabadidő

Megtépte a vihar az országot, vasárnap is heves zivatarok jönnek

Az országon átvonuló vihar a főváros mellett több megyében okozott eddig károkat. A tűzoltókat egyebek mellett kidőlt fák, leszakadt ágak és villámcsapás okozta tűz miatt riasztották. Vasárnapra is 11 megyére adtak ki zivatar miatt figyelmeztetést.

Vasárnap este lecsapott a fővárosra és az ország nyugati megyéire a vihar, több helyen károkat okozott, és a tűzoltóknak is bőven volt munkájuk. 

Budapesten villámcsapás miatt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy 80 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete a XXII. kerületben, az Alkotmány utcában. A tüzet eloltották, az esetben senki sem sérült meg – közölte a katasztrófavédelem

  • Budapesten a katasztrófavédelem összegzése szerint a vihar miatt a XIX. kerületi Vas Gereben és Álmos utcában kidőlt fák miatt, a XI. kerületi Etele úton és a XX. kerületi Nagysándor József utcában autóra dőlt faágak miatt kértek segítséget. Az Andrássy úton is kidőlt fa okozott forgalmi akadályt.
  • Győr-Moson-Sopron megyében, Ágfalván egy villanyoszlopra dőlt fa miatt kérték a soproni hivatásos tűzoltók segítségét. Jánossomorja és Hegyeshalom több utcájában a víz eltávolítása céljából riasztották a város önkéntes tűzoltóit.
  • Fejér megyében, Baracskán egy oktatási intézmény tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa. Etyeken villám csapott egy fába, emiatt tűz keletkezett a fa törzsében. Polgárdiban a főútra dőlt egy nagyobb méretű faág, amely akadályozza a forgalmat.
  • Somogy megyében, Böhönyén is a letört faágak okoznak gondot. Kaposfőn, a Petőfi Sándor utcában egy tíz méter hosszú fa kidöntött egy távközlési oszlopot.
  • Veszprém megye több településére is riasztották a tűzoltókat. Ajkán, a Szent István úton egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a viharos erejű szél. Veszprémben autóra dőlt egy fa.

Vasárnap is folytatódik a viharos időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatar miatt az ország 9 nyugati megyéjére adott ki másodfokú figyelmeztetést vasárnapra, Pest és Bács-Kiskun megyében elsőfokú a jelzés. Ugyanebben a 11 megyében felhőszakadásra is számítani kell.

 

Az érintett területeken rövid idő alatt akár több mint húsz milliméter eső és jégeső eshet, valamint erős szél fújhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top