Szabadidő

Terence Hill magyar hangja életműdíjat kapott

Szersén Gyula 54 éve szinkronizál, kedvenc szinkronmunkái között David Attenborough természetfilmjei is szerepelnek.

Ebben az évben is megrendezték a Szinkronikum gálát, amelyen a magyar szinkronszakma legjobbjait 8 kategóriában díjazták. Az ünnepségen Szersén Gyula színművész vehette át a szakma életműdíját.

Szersén Gyula – aki 54 éve dolgozik a szinkronszakmában – elmondta: megható volt számára az életműdíj, amelynek jelentőségét számára az emeli, hogy azt a szakma képviselői ítélték oda.

Szersén Gyula a Hogy volt!? című tévéműsor felvételén, 2015-ben. MTVA-fotó: Zih Zsolt

Az egyebek mellett Charles Bronson, Terence Hill magyar hangját kölcsönző színművész beszélt arról is, hogy van, amikor elégedett a munkájával, mert százszázalékosan bele tud bújni egy színész bőrébe, de van, amikor nem érzi ezt az elégedettséget. „Sajnos nagyon sok a kommersz film, amit a televíziós csatornák sugároznak” – tette hozzá.

A számos szinkronszerep között Poirot felügyelő vagy dr. Watson magyar hangjaként is megszólaló színész arról is beszélt, hogy kedvenc szinkronmunkái közé tartoztak David Attenborough természetfilmjei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top