nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Időjárás: jégesővel és zivatarokkal köszönt be az ősz

Időjárás: jégesővel és zivatarokkal köszönt be az ősz

Zivatarokkal és jégesővel köszönt be az ősz. Itt az ideje előszedni az esernyőket! – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Avatar
Bors Hanna
f Ajánlom

Szombat

A Dunántúlon a fátyolfelhőzet és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett csak rövid napos időszakok lehetnek. Kezdetben a Dunántúlon, késő délutántól a Duna–Tisza közén is egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, főként a Dunántúlon felhőszakadás, jégeső is várható. Megélénkül a délkeleti, keleti szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lesznek. A hőmérséklet csúcsértéke a Nyugat-Dunántúlon 21 és 25, másutt 26 és 33 fok között alakul. Késő estére 18 és 24 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap

A Dunától keletre kevesebb, máshol több gomolyfelhő valószínű, a Nyugat-Dunántúl akár tartósan felhős is lehet. Keleten helyenként, nyugaton több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 27 és 34, a Nyugat-Dunántúlon 22 és 26 fok között alakul.

Hétfő

Erősen felhős idő lesz a jellemző, de a Dunántúlon zárt is lehet a felhőtakaró. Többfelé valószínű zápor, zivatar, a Dunántúlon akár tartós eső is lehet. A keleti, délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 32 fok között alakul, de a Dunántúlon 21, 24 fok is lehet.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon