Szabadidő

Így változnának a nappalok Magyarországon, ha eltörlik az óraátállítást

Ha nyári időszámításra állunk át, még télen sem menne le a nap délután 4 előtt. Viszont lennének olyan hónapok, amikor reggel sötétben kellene munkába, iskolába menni.

Hamarosan elfelejthetjük az évente kétszeri óratekergetést, egyre valószínűbb, hogy hamarosan az egész unióban eltörlik az óraátállítást.

Az Európai Bizottság még ma dönt a rendszer felszámolásának megkezdéséről, de majd a tagállamok választhatnak, hogy a nyári vagy a téli időszámításra térnek át végleg.

A Pénzcentrum megnézte, hogyan változnának a napfelkelték és naplementék időpontjai, ha a téli vagy a nyári időszámítás mellett dönt Magyarország.

Ha téli időszámításra állunk át, áprilistól októberig egy órával korábban sötétedne, és egy órával korábban kelne fel a nap. Így június 15-én már háromnegyed 4-kor világos lenne.

Nyári időszámítás esetén megszabadulnánk a délután 4 előtti besötétedéstől, még december közepén is ötig világos lenne. Októbertől márciusig viszont 7 előtt nem jönne fel a nap, sőt decemberben és januárban fél 9 körül lennének a napfelkelték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top