Szabadidő

Igen cifra dolgokat is csinálnak a vendégek a magyar szálláshelyeken

A magyar szállásadók is tudnak érdekeset mesélni a kapatosan rongáló, medencében szexelő vagy éppen „embercsempész” vendégeikről. A lopósokat ne is említsük.

Nem fenékig tejfel a vendéglátás Magyarországon sem, ahol négy szálláshelyből háromnál biztos előfordult valami emlékezetes szabálysértés. Ilyenekre volt kíváncsi a Szallas.hu is, amely partnerei és szállásadói között végzett felmérést a témában.

Enyveskezű vendégek

Az elkövetett kihágások sorában a leggyakoribb elem a rongálás. „Gyakran repülnek a poharak, sérülnek a bútorok, de volt már arra is példa, hogy egy közel 100 ezer forint értékű főzőlapot sikerült betörnie a vendégnek” – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. „Egy másik válaszadónál viszont a »teli pelenka« landolt padlószőnyegen, aminek a tisztíttatását neki kellett megoldania.” A szabálytalanságok rangsorát a szobába, apartmanba becsempészett nem fizető pluszvendég követi, harmadik helyen a lopás végzett.

Medencés légyottok

A medencés szállásoknál nem csak a nyitvatartási időn túli belopódzás lehet probléma: gyakori a víz alatti romantikázás a párok között, és a pancsolós helyek harmadánál fordult már elő, hogy le kellett engedni a medence vizét azért, mert a vendég ott végezte el a dolgát. „Ez egyébként nemcsak a higiénia miatt kellemetlen, de jelentős anyagi teher is a szállásadóra nézve” – mondta Keresztes Nóra.

Gyakran kell leengedni a medence vizét nem odaillő dolgok miatt – képünk illusztráció

Szexuális zaklatás, meztelen fenekek

A problémás vendégek olykor a személyzetet pécézik ki maguknak. „Több szállásadónál is érte már valamilyen atrocitás a recepciós hölgyet, a szobalányt vagy a pincérnőt” – tette hozzá Keresztes Nóra. A legtöbb kifogásolható esetben a szállástulajdonosok az alkohol vagy drog alatti befolyásoltságot nevezték meg a zavart vendégek viselkedésének magyarázataként. „Valószínűleg az a társaság is felöntött a garatra, akik a hallban aludtak meztelenül, amikor reggel rájuk talált a személyzet” – mondta a marketingmenedzser.

A legfurcsább eset viszont talán az volt a példák közül, amikor egy legénybúcsú alkalmával a vőlegény csupasz fenekére kértek aláírást a szállásadótól.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top