Szabadidő

Egy hónapra megszállják a rendőrök az autópályákat

Holnaptól ellenőrzik a gyorsforgalmi utakon közlekedőket. Egyre több a gyorshajtásos eset, és egyre kevésbé szabálykövetők az autósok.

Péntektől összehangolt akció keretében ellenőrzik a rendőrök a gyorsforgalmi utakon közlekedőket. A razzia szeptember végéig tart, de ha nem javul a helyzet, akkor meghosszabbítják.

Óberling József, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője azt mondta az Inforádiónak: az M1-es, M3-as, M5-ös, M7-es autópályán, valamint az M0-s, M35-ös, M85-ös és M86-os autóutakon van a a legnagyobb gond.

Az utakon egyébként nőtt az átlagsebesség, a többség gyorsabban hajt, mint két évvel ezelőtt. A rendőrök azt is tapasztalják, hogy romlik a közúti fegyelem, egyre kevésbé szabálykövetők az autósok.

Évente nagyjából 500-600 ezer gyorshajtásos ügyben járnak el. Az idei évben már több mint 300 ezer eset történt, vagyis úgy tűnik, 2018-ban 600 ezernél is több gyorshajtó lesz meg. A kiszabott bírságok összege 8,5 milliárd forintnál tart ebben az évben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top