Szabadidő

Reagált a teniszszövetség Fucsovicsék kritikájára

A jelenlegi két legjobb magyar teniszező és Temesvári Andrea észrevételeire az elmúlt években nyújtott anyagi támogatások részletezésével válaszolt a szövetség.

Az elmúlt napokban Fucsovics Márton, Babos Tímea és Temesvári Andrea is bírálta a Magyar Tenisz Szövetséget. A szövetség most hosszú közleményben reagált a vádakra.

Mint írják, a kritikus Facebook-bejegyzés nem tartalmaz konkrétumokat, ezért a szövetség olyan adatokat hoz nyilvánosságra, amelyek szerintük segítik a tisztán látást az ügyben. Ezeket közölték:

  • A szövetség 2015-től idén júliusig menedzselte Fucsovics Mártont. A neki nyújtott pénzbeli támogatást elsősorban edzőjének, Sávolt Attilának a fizetése tette ki.
  • A tréner az együttműködés során 69,6 millió forintot kapott a szövetségtől, valamint további prémium járt neki a világranglista éves zárásakor. Sávolt júniusban Fucsovics sikereire hivatkozva kiemelkedően magas jutalmat kért, de a szövetség ezt nem látta indokoltnak.
  • Fucsovics ingyenesen veheti igénybe a Nemzeti Edzésközpont létesítményét és annak teljes infrastruktúráját, továbbá a személyi erőnléti edzői, fizioterapeuta-, masszőri és orvosi szolgáltatásokat. A szövetség viszont elvárja, hogy a támogatások fejében a teniszező pályára lépjen a Davis-kupában.
  • Babos Tímea a támogatói megállapodással rendelkező években összesen több mint 45 millió forintot kapott a szövetségtől.

A közleményben azt is írják, hogy ezen a szinten a profi teniszezőknek olyan nagyságrendű pénzdíjai és szponzori bevételei vannak, amelyekhez képest a szövetség támogatása elenyésző.

A kritikákkal kapcsolatban Richter Attila főtitkár hétfőn személyes megbeszélést folytatott Fucsovics menedzserével és edzőjével, akik nem hozták a tudomására a kritikák konkrét okát, és azt sem, hogy a játékos hajlandó-e szerepelni a szeptemberi Davis-kupa-találkozón.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top