Szabadidő

Kero rágalomnak nevezi az ellene felhozott vádakat igazgatói pályázatában

Kerényi Miklós Gábor visszatért: Facebook-oldalán közzétette pályázatát a Budapesti Operettszínház vezetésére. Ebben az ellene felhozott szexuális zaklatási vádakról is ír.

Nem tehetek másként: a pályázat

Ezzel a drámai címmel tette fel Facebook-oldalára Kero, azaz Kerényi Miklós Gábor a Budapesti Operettszínház vezetésére beadott pályázatát. A rövidítve is 56 oldalas dokumentumból a hvg.hu szedte ki a legizgalmasabb részeket.

A rendező az ellene felhozott szexuális zaklatási vádakat alaptalan rágalmaknak tartja, és ellenségei, elsősorban a jelenlegi igazgató, Lőrinczy György próbálkozásának nevezi arra, hogy őt lejárassák. Kerót azért rúgták ki tavasszal az Operettszínháztól, mert tavaly ősszel többen is szexuális zaklatással vádolták meg, Maros Ákos színész például azt állította, a rendező vállfával fenekelte el őt.

MTI Fotó: Kallos Bea

A pályázatban Kerényi hosszan ír szerepéről az Operettszínház belföldi és külföldi kapcsolatainak kialakításában, és bírálja a jelenlegi vezetést. „Problematikusnak látom a következő évad programját, 42-szer kiadja a házat egy magánirodának, amire húsz éve nem volt példa. Nincs új magyar bemutató a nagyszínpadon már negyedik éve, és azt nyilatkozza, hogy nem akar művészeti vezetőt, mert egyedül szeretné vezetni a színházat minden téren” – írja Lőrinczyről.

A pályázatban ír arról, hogy több fronton is fejlesztené az Operettszínház közösségi médiás jelenlétét, és évadonként összességében 500-550 előadást tervez. Régebbi ajánlásait ugyanakkor elveszítette, Kálmán Imre lánya, Kálmán Yvonne például azt nyilatkozta, Kerényi nem használhatja pályázatában a Kálmán nevet.

A Színház.org szerint az igazgatói posztra Kerényi és Lőrinczy mellett Kiss B. Atilla operaénekes, a Magyar Állami Operaház magánénekese és Szabó P. Szilveszter színművész, a Budapesti Operettszínház tagja közösen, valamint Szente Vajk színész, rendező, műsorvezető pályázik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top