Szabadidő

A héten visszatér a 30 fokos meleg

Száraz, meleg levegő érkezik Magyarország fölé.

A héten hazánkba is visszatér a 30 fokos meleg. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását anticiklon alakítja, aminek köszönhetően száraz, melegebb levegő érkezik Magyarország fölé – derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből

Kedden napközben derült vagy legfeljebb enyhén gomolyfelhős, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Szerdán szintén napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék sem lesz, és a légmozgás is többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Csütörtökön gomolyfelhős, napos idő várható. Délutántól a Dunántúl nyugati, északnyugati felén erősebb gomolyfelhő-képződésre van kilátás, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Kezdetben mérsékelt, változó irányú lesz a légmozgás, majd a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megélénkül a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között várható.

Pénteken nagyrészt napos időre számíthatunk több-kevesebb gomolyfelhővel. Nyugaton elszórtan, keleten néhol valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top