Szabadidő

Titokzatos, szőrös gigaszörnyet mosott partra a víz – videó

Pánikot okozott a helyiek körében, egyelőre még nem tudták beazonosítani.

Bizarr vízi szörnyet mosott partra a víz Kamcsatka csendes-óceáni partszakaszán, közel Pakacsi faluhoz. A rejtélyes lény három embernél is nagyobb, hosszú farka vagy csápja van, és furcsa módon szőrös. Se a fejét, se a szemét nem lehet beazonosítani.  A helyiek elmondása szerint túl nehéz ahhoz, hogy elmozdítsák.

Folynak a találgatások, hogy mi lehet ez a vízi szörny. Van, aki szerint egy őskori lényről lehet szó, amely most került elő a mélyből, esetleg egy elpusztult gyapjas mamut, amely kiolvadt a tenger alatti jégsírjából a nyári meleg miatt. Mások szerint a szőrös szörnyeteg valójában egy bálna vagy egy cápa vagy más tengeri élőlény oszlásnak indult teteme lehet.

Szvetlana Djadenko találta meg a furcsa lényt, s mint mondja, hiába guglizott rá, nem dobott ki ehhez hasonlót a net.

A „kamcsatkai szörny” ügyében a Halászati és Óceánkutató Intézet szakembere, a tengerbiológus Szergej Kornyev is megszólalt. Véleménye szerint egy bálna tetemének egy részét moshatta a víz a partra. Mint mondja, az oszló bálnatetemek a legbizarrabb formát is felvehetik, „köszönhetően” a tenger hatásának, az időtényezőnek, valamint a különböző tengeri élőlényeknek. „Ez csak egy része egy bálnának, nem pedig egy egész” – hangsúlyozta.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top