Szabadidő

Magyar rekord: 326-an ropták egyszerre a csárdást – videó

Az előző rekordot 9 éve állították fel 318 néptáncossal.

Magyar rekordot állítottak fel a táncosok péntek délután Debrecen főterén: Béres András legendás, 1950-ben született koreográfiáját, a Mikepércsi csárdást 326-an táncolták egyszerre a Nagytemplom előtt.

A karneváli hét keretében pénteken délután a Nagytemplom előtti Kossuth téren gyűltek össze a néptáncosok, hogy túlszárnyalják a 2009-es sikert.

Több mint húsz település táncosai vettek részt a különleges produkcióban: ott voltak a Debreceni Népi Együttes, a Főnix Néptáncegyüttes, Mikepércs néptánc tagozatos diákjai, Béres András szülőfaluja, Rozsály képviselői, de érkeztek táncosok – többek között – Nagyecsedről, Földesről, Derecskéről, Tépéről, Hajdúbagosról, Hajdúböszörményből, Sárándról, Ebesről, Álmosdról, Hajdúdorogról, Hosszúpályiból, Biharkeresztesről, Berettyóújfaluból, Monostorpályiból és Balmazújvárosról, de Borsról, Székesfehérvárról, Lengyelországból és Hollandiából is.

A legfiatalabb táncos a tépei 8 éves Békési Nimród, a legidősebb a hajdúdorogi 74 éves Kiss János volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top