Szabadidő

Meglepetésérmet nyert a magyar tornász az Európa-bajnokságon

Hárman kaptak azonos pontszámot, ám a legszebb kivitelezés miatt a magyar tornász lett a bronzérmes.

Vecsernyés Dávid bronzérmet nyert nyújtón vasárnap a glasgow-i torna-Európa-bajnokságon. Hárman végeztek azonos pontszámmal, ám a legszebb kivitelezés miatt ebből a magyar tornász jött ki a legjobban. 

A döntőben Vecsernyés Dávid megint elegáns és szép, hiba nélküli gyakorlatot mutatott be, amelyre 14,033 pontot kapott. Ugyanannyit, mint előtte a svájci Taha Serhani, akinél azonban szebben mutatta be programját, így őt megelőzte, és a második helyen állt.

Később a brit James Hall is ugyanannyit kapott, mint Vecsernyés, de az elegánsabb kivitelezés a magyar javára döntött, így szerezte meg a bronzérmet.

Álmaimban sem gondoltam volna, hogy összejön az éremszerzés, a döntőbe jutás volt az elsődleges cél, itt ugyanakkor már bármi megtörténhet. Úgy döntöttünk, ugyanazzal a gyakorlattal indulok, mint a selejtezőben, azt nagyon jól begyakoroltam a felkészülés alatt

– mondta a friss Eb-bronzérmes, aki először állhatott dobogóra felnőtt világversenyen.

A 27 éves Vecsernyés hozzátette, gyakorlatát megdobta, hogy nem egy sablonos leugrással zárt, hanem olyan elemmel, amelynél általában vissza szoktak fogni a nyújtóra, ugyanakkor szerepel a leérkezések között is. Megjegyezte, kicsivel rosszabbnak érezte gyakorlatát, mint a selejtezőben, a pontszámmal azonban teljesen elégedett.

Az Európa-bajnok a svájci Oliver Hegi lett (pontszáma: 14,700), az ezüstérmet a holland Epke Zonderland (14,400) kapta.

Vecsernyés a második magyar felnőtt érmes a glasgow-i torna Eb-n. Múlt vasárnap Dévai Boglárka győzött ugrásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top