nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Ma a Szigeten: telt ház másodszor is

Ma a Szigeten: telt ház másodszor is

A szombati nap után alighanem hétfőn is 90 ezren buliznak majd a Hajógyári-szigeten. Ha köztük vagy, adunk néhány tippet, hogy mit nézz meg.
Bus András
Bus András
f Ajánlom

Napi ajánlónkban kínálunk egy nagy és egy ínyencfalatot, hazai ízeket, kuriózumokat, ellenállhatatlan junkfoodot, egyszeri eseményeket és egész héten ismétlődő programokat, valamint ellátunk hamuban sült pogácsával, és emlékezünk is.

A nap nagy neve

Kygo (Nagyszínpad, 21.30)

Ahogy a minap már említettük, End Show nem lesz az idei Szigeten, de – nehogy valaki kétségbeessen – azért nem marad DJ nélkül így sem a nagyszínpad. A megmentő a 26 éves Kygo Norvégiából. 

Ne csak a legnagyobbat nézd

(Nagyszínpad, 17.45)

Igen, ő az a dán énekesnő Major Lazerék Lean Onjából, de amúgy tök jó dolgokat csinál. Két éve elég sokan lekésték a koncertjét a Rihanna miatt a bejáratoknál kialakult dugókban várakozva (az A38 sátorban lépett fel a barbadosi sztár fiaskója előtt), úgyhogy neki és a közönségnek is jár némi elégtétel, amihez a nagyszínpadnál kiválóbb helyszínt keresve sem lehetne találni.

A nap magyarja

Supernem (VOLT Fesztivál színpad, 19.45)

Nevezhetjük a stílusukat az általuk alkotott kifejezést használva tudományos-fantasztikus popnak vagy egyszerűen csak rock and rollnak is, a lényeg, hogy egy egészen kiváló magyar koncertzenekarról beszélünk.

Elég a zenéből, keress valami mást

Tűzfészek Társulat: Victorian Tales (Cirque du Sziget, 21.30)

A 21.30-as idősáv a cirkuszban mindig a tűzzsonglőröké. A mai fellépőket a steampunk, produkciójukat pedig a füstös, a fülledt és a humoros jelzőkkel harangozzák be, de van szó kocsmákról és csikorgó fogaskerekekről is, ami több mint ígéretes.

Bármelyik nap megnézhetnéd, a mai pont megfelelő lesz

Cinekoncert: A bánya titka – élőben zenél: Darvas Kristóf (Magyar Zene Háza, 21.00)

A Magyar Zene Házában péntek óta minden napra jut egy élőzenével kísért némafilm. A mai előadás különlegessége, hogy egy 1918-as magyar produkciót kísér zongorán egy 1981-ben született magyar zeneszerző és előadó.

Napi bűnös öröm

UFO (Sláger FM színpad, 02.00)

Dr. Love a 2018-as Szigetre is hozza a Napolajat. Bőségkosár.

2009-ben ezen a napon

Sor kerül a Sziget történetének egyik legszebb spontán jelenetére: a Bloc Party nagyszínpados koncertje után – ki tudja, milyen okból – beteszik a Dirty Dancing elcsépelhetetlen betétdalát, a Time of My Life-ot, mire a szétszéledőben lévő tízezres tömeg teljesen váratlanul kollektív táncba és éneklésbe kezd. Az angyalhangú kórust hallgatva és a kedvesen imbolygó emberáradatot nézve három-négy percre még az is elhiszi, hogy a szeretet egyszer mindent legyőz, aki amúgy epével gargarizál reggelente.

Jó tanácsunk mára

Menj ma biciklivel a Szigetre! A tároló jól megközelíthető és teljesen biztonságos, ha útközben valami történik a bringáddal, még kisebb javításokat is elvégeztethetsz rajta, az pedig megfizethetetlen, amikor az este végén nem kell kilométereket talpalni a hömpölygő tömegben a HÉV felé, hanem szinte azonnal indulhatsz haza.

Egy szigetes anekdota minden apropó nélkül

Nemzetközi jegyüzérrigmus a K-híd előtti benzinkút környékéről (a háttérben az előadóművész kolléganője ismeretlen megfontolásból egy „They like to buy tickets” feliratú kartont szorongat):

„Napijegy eladó! Napijegy eladó! Szell tiki, szell tiki, szell tik for szél, szell tik for szél!”

Részletes program a Sziget.hu-n.

Megosztás Facebookon