Szabadidő

Heves zivatarokra, felhőszakadásra adtak ki figyelmeztetést a fél országban

Van, ahol jégeső is előfordulhat.

Heves zivatarokra, felhőszakadásra, jégesőre figyelmeztet pénteken és szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken eleinte gomolyfelhős, napos idő lesz, majd a Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység térségében erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és ezeken a helyeken elszórtan zápor, zivatar alakul ki. Éjszaka az Alföldön kezdetben kevés lesz a felhő, majd ott is megnövekszik a felhőzet, másutt közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek. A Dunántúlon és északon többfelé várható zápor, zivatar.

Szombaton a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Eleinte az ország északnyugati felén többfelé, másutt néhol valószínű zápor, zivatar, majd délután egyre kevesebb helyen lehet csapadék. A déli, délkeleti szél ma a Dunántúlon és a főváros térségében, szombaton másutt is északnyugatira fordul, és helyenként megerősödik. A zivatarokat néhol felhőszakadás és jégeső, viharos szél kísérheti.  A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 25 és 33 fok között valószínű, keleten lesz a melegebb.

Péntekre heves zivatar és felhőszakadás miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém ás Zala megyére adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombatra heves zivatar miatt Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas, Veszprém és Zala, felhőszakadás miatt pedig Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki figyelmeztetést.

Met.hu

Met.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top