Szabadidő

Kész befejezték, véget ér a Homeland

Nyolc évad után véget ér a Homeland – A belső ellenség című amerikai filmsorozat, aminek egyes jeleneteit Budapesten forgatták.

Twitteren jelentették be a Homeland című sorozat készítői, hogy nyolc évad után lezárják a történetet, és nem lesz folytatás. A Carrie Mathison CIA-ügynökről szóló sorozat nyolcadik, egyben utolsó évada 2019 júniusától lesz látható.

A sorozat a Hatufim című izraeli sorozaton alapul, 2011 óta készül a Showtime amerikai kábeltévé számára. Claire Danes színésznő alakítja a CIA-ügynököt, aki bipoláris zavarban szenved, és az első évadokban egy terrorizmussal gyanúsított amerikai katona ellen nyomoz.

A sorozatot nyolc Emmy- és öt Golden Globe-díjjal tüntették ki, rajongói közé tartozik Barack Obama egykori amerikai elnök is. Kritikusai szerint a sorozat iszlámellenes klisékkel operál.

A sorozat hetedik évadának epizódjaihoz Budapesten is forgatott a Homeland stábja, Claire Danes pedig oda volt a magyar fővárosért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top