Szabadidő

Kedvezményes jeggyel, éjjel is közlekedő HÉV-vel készül a MÁV az idei Szigetre

Készül a MÁV is a hamarosan kezdődő Sziget Fesztiválra: sűrűbben jár majd a HÉV, lesz helyszíni MÁV-pénztár és a fesztiválra tartók féláron utazhatnak a vonatokon.

Ötvenszázalékos utazási kedvezményt ad a MÁV azoknak, akik menettérti jegyet váltanak az ország bármely vasútálommása és Budapest között, hogy részt vehessenek az idei Sziget Fesztiválon. A tájékoztatás szerint a kedvezmény igénybe vehető a budapesti Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarra, illetve Kelenföld, Kőbánya-Kispest és Zugló állomásokra induló vonatokra.

Persze van néhány feltétel, kitétel:

  • a kedvezményes jegy csak másodosztályon érvényes
  • jegyvásárláskor jelezni kell, hogy a Sziget Fesztivál az úti cél
  • a visszafele úton csak karszalaggal, vagy lepecsételve érvényes a kedvezményes jegy

A bélyegzés elmulasztása vagy a karszalag hiánya esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló a vonaton teljes árú menetjegyre egészíti ki, és az előírt pótdíjat is felszámítja a kedvezmény jogosulatlan igénybevétele miatt.

A MÁV augusztus 8. és 15. között zajló, 25. Sziget Fesztivál ideje alatt nappal a megszokottnál sűrűbben indítja és éjjel is közlekedteti a H5-ös (szentendrei) járatokat, illetve egy mobil pénztárral a fesztivál területére is kitelepül. Itt lehet lebélyegeztetni a kedvezményes jegyeket, illetve

20 százalékos kedvezménnyel menetjegyek válthatók a MÁV-START szolgáltatási területén bármely viszonylatra, igény szerint egy útra vagy menettérti útra.

A mobilpénztárban megváltott menetjegyekért – mint ahogy a Sziget területén bármiért – csak FestiPay kártyával lehet fizetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top