Szabadidő

Bezáratta a Nébih a Balaton legundorítóbb büféjét – videó

Razziát tartottak a múlt héten a Balaton partján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai, akik azonnali hatállyal bezáratták egy balatonboglári büfét, nem csak a borzalmas higiéniai állapotok miatt.

Elrendelte a balatonboglári hajóállomáson üzemelő Kikötő Falatozó azonnal bezárását a Nébih, miután ellenőrei tarthatatlan higiéniai állapotokat fedeztek fel a büfében, ahol több éve lejárt alapanyagokból dolgoztak gyomorforgató körülmények között. Az Üvegtigris ehhez képest I. osztályú étteremnek tűnik.

A Nébih szerint a büfé vendéglátó ipari tevékenység végzésére alkalmatlan, az egység működése jelentős élelmiszer-biztonsági kockázatot jelent, ezért kellett azonnal bezárni a helyet.

Ez tényleg undorító – forrás: Nébih

A falatozóban borzalmas állapotokat találtak az ellenőrök: használhatatlanok voltak a hűtők, amelyik működött, azt vastag jégréteg borította, a rozsda ette polcokon helyben lefagyasztott termékek sorjáztak, mindenféle nyomon követést lehetővé tévő jelzés nélkül. Azokról a termékekről, amelyeken volt címke, kiderült, hogy már a 2014-es és a 2016-os balatoni szezon óta ott állnak a boglári büfé konyhájában, ahol egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények tisztítatlanok, több esetben rozsdásak voltak. A polcokon egymáson álltak az ételmaradékkal teli edények, mindent belepett a zsíros por, és növények kúsztak be a tető és a fal illesztései között.

A lenti videó megtekintése után érthető, hogy a hatóság az azonnali bezárás mellett döntött. Honlapukon írják, hogy eljárást indítottak a vendéglátóegység üzemeltetője ellen, aki milliós nagyságrendű bírságra számíthat.

A balatonboglári büfé ki sem nyithat addig, amíg meg nem szüntetik a hiányosságokat, és a Nébih nem tartott egy újabb hatósági ellenőrzést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top