Szabadidő

Ufó alakú felhő jelent meg az égen – elképesztő videó

Repülő csészealj rajzolódott ki a felhőből Moszkva felett, több szemtanú bepánikolt, és már ufóinváziót emlegetett.

Ufó alakú felhő jelent meg egy moszkvai toronyház fölött. A különleges, körkörös természeti jelenség pont úgy nézett ki, mint egy idegen civilizációból érkező repülő csészealj. A furcsa képződmény ráadásul még mozgott is a toronyblokk felett, lenyűgöző, de egyben ijesztő látványt nyújtva a szemtanúk állítása szerint.

Az orosz közösségi médiát szinte felrobbantotta a bizarr felhőről készült videó. „Észrevettem még néhány furcsa alakú felhőt a városközpontban aznap, de azt hittem, csak képzelődöm”, „Kíváncsi vagyok, mi fog legközelebb történni!”, „Ilyesmit már láttam korábban is, de akkor nem lehetett ilyen jól kivenni a csészealjformát. Ez azt jelenti, hogy az idegenek tényleg léteznek?”, „Ez már a vég!” – ilyen és ehhez hasonló hozzászólások érkeztek a felvételhez.

A meteorológusok szerint azonban nem kell vészmadárkodni, csupán egy szokatlan alakú felhőről van szó: ez egy úgynevezett gomolyos (kumulusz típusú) felhő, amelynek jelentős a vastagsága a vízszintes méretéhez viszonyítva. Ám akadnak olyan szakértők, akik inkább lentikuláris (vagy lencse) felhőre tippelnek. Ez ugyancsak nagyon ritka felhőtípus, ilyenkor az erősen szétterülő, lapos felhőforma itt-ott lencsealakot ölt.

Szóval nem minden repülő csészealj, ami annak látszik…

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top