nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Kiterjesztett valóság kelti életre a döbbenetes sminkeket

Kiterjesztett valóság kelti életre a döbbenetes sminkeket

Egy digitális animációkkal is foglalkozó művész modellekkel és divatfotósokkal együttműködve mutatta be, hogy a sminkek terén mit hozhat a közeli jövő.
Andersen Dávid
Andersen Dávid
f Ajánlom

Ines Marzat – vagy ahogy az Instagram-követői ismerik, @ines.alpha – elképesztően látványos, helyenként akár picit ijesztő „sminkeket” hozott létre, amelyeket Insta-oldalán lehet megtekinteni. Az idézőjelre azért van szükség, mert ezek a sminkek csupán az úgynevezett kiterjesztett valóságban (augmented reality) láthatóak, vagyis csak egy telefon vagy számítógép kameráján keresztül.

A digitális smink viszont tökéletesen követi viselője mozdulatait, és illeszkedik az arca vonalához. 

A különleges felvételek létrehozásához Ines Marzat modellek és divatfotósok segítségével készítette el azokat az alapnak használt fotókat és videókat, amelyeken a modellek még „sima” arccal, vagyis legfeljebb minimális alapozóval láthatóak. 

Ezután jön a digitális varázslás, amelynek a végére az alábbi videóhoz hasonló látványnak lehetünk szemtanúi. 

Egyelőre nem tudjuk, hogy a módszer mennyire terjed el, hiszen a valóságban nem használható, tehát egy hétvégi partira egyelőre még nem fogunk tudni beállítani úgy, hogy az arcunkon megelevenednek az Ozora fesztivál pszichedelikus színei. 

Az azonban majdhogynem borítékolható, hogy a hasonló digitális sminkek előbb-utóbb fel fognak tűnni valamelyik üzenetküldő szolgáltatásban, ahol már ma is nagyot mennek a kiskutyás-kiscicás digitális maszkok és hasonló trükkök. 

A valamivel távolabbi jövőben, az e-papírnak, illetve a holografikus technológiáknak köszönhetően azonban egyáltalán nem kizárható, hogy a digismink élőben is megvalósuljon.

Megosztás Facebookon