Szabadidő

Óriási siker! Horváth Laura második lett a crossfit világbajnokságon

A nemzetközi mezőnyben szinte ismeretlen magyar sportoló végig nagy csatát vívott az uralkodó világbajnokkal. A szakértők a crossfit következő nagy egyéniségét látják benne.

Horváth Laura óriási meglepetésre második lett a crossfit világbajnokságának számító 2018-as Crossfit Games versenyen. A 21 éves magyar lány ráadásul először vett részt az egyik legnépszerűbb modern sportág nyílt csúcseseményén – írja az Index.

A nemzetközi mezőnyben szinte ismeretlen magyar sportoló már a világbajnokság első napját az első helyen zárta, és után is végig az élmezőnyben tudott maradni a négy versenynapból álló megmérettetés során.

A legutolsó számig nagy csatát vívott az első helyért az uralkodó világbajnokkal, Tia-Clair Toomeyval, illetve legyőzte a korábbi kétszeres Crossfit Games-bajnok izlandi Katrín Tanja Davíðsdóttirt, aki a harmadik lett.

Horváth Laura teljesítményét látva a szakértők a crossfit következő nagy egyéniségének nevezték a magyar lányt, aki csak 5 éve foglalkozik komolyan a sportággal.

A Crossfit Gamesre bárki jelentkezhet. A népszerűségét jól mutatja, hogy a nyílt selejtezőkörében csaknem félmillió ember vett részt, a nők egyéni versenyében pedig több mint 100 ezren próbálták kivívni a részvételt. Közülük csak 40-en lehettek ott Amerikában, köztük Horváth Laura.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top