Szabadidő

Rettegésben tartja a mobilozó fiatalokat Momo, a rejtélyes lény

A Momo nevű horrorisztikus lénnyel már egy 12 éves lány öngyilkosságát is kapcsolatba hozták. Nem tudni ki áll a figura mögött, de hátborzongató dolgokat ír, és küld a gyerekeknek az egyik chat alkalmazáson.

Egy Momo nevű ijesztő, torz arc rémítgeti a fiatalokat a WhatsApp nevű chat alkalmazáson. A horrorisztikus figura hátborzongató üzeneteket, rémisztő hangfájlokat vagy konyhakéses videókat küld a gyerekeknek.

Egyelőre senki sem tudja, ki áll titokozatos Momo mögött, az is lehet, hogy már többen is utánozzák az eredeti figurát. Azt pedig csak találgatják, mi lehet a célja, de akár a Kék Bálna nevű, a gyerekek biztonságát veszélyeztető őrület folytatása is lehet – írja az Index.

Az argentin rendőrség egy 12 éves lány öngyilkosságát vizsgálja, mert lehetséges, hogy Momo kergette a halába. A lány felakasztotta magát, de előtte Momóval csetelt. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a figura a halálba kergetné a fiatalokat, de bőven elég, ha megrémiszti őket. 

Momo angolul, japánul, spanyolul rémisztgeti a gyerekeket – a spanyol rendőrség felhívást is közzétett –, de megjelent az arab területen és a németeknél is. A lény egyesek szerint egyszer csak felbukkan a WhatsAppon egy kontaktként, mások szerint a Facebookra kerültek fel a telefonszámok.

Momo mindenféle feladatokat ad a fiataloknak, és fenyegetőzik, ha nem teljesítik ezeket. Például, hogy eltűnsz a bolygóról, meghalsz, csonkolódik a lábad, vagy éjszaka megjelenik melletted.

Eddig ezt a három telefonszámot azonosították Momo-kontaktként, de nagy a bizonytalanság:

  • +573135292569
  • +81345102539
  • +5226681734379

A titokzatos lény mögött állókat azért is nehéz felderíteni, mert Momo nem mindenkinek válaszol, de akinek igen, azokat fenyegeti, ijesztgeti, és rémisztő tartalmakat küld neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top