nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Ellopták Behemótot, a Bulgakov-ház macskáját

Ellopták Behemótot, a Bulgakov-ház macskáját

Szemtanúk szerint egy nő rabolta el a moszkvai múzeum és színház fekete macskáját. Behemót 2005 óta dolgozik a múzeumban, saját állatorvosa és stylistja van, kollégái szerint pedig nehéz természetű.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Feljelentést tett a rendőrségen a moszkvai Bulgakov-ház, mert a múzeum és színház fekete macskáját ellopták. A kandúrt, akárcsak Mihail Bulgakov A Mester és Margaritájának egyik emblematikus karakterét, Behemótnak hívják.

Ma szemtanúk látták, ahogy egy nő megragadta a macskát, és a Tverszkaja utca irányába indult el vele. Mindenki, aki ebben az házban él és dolgozik, tudja, hogy ez a múzeum macskája.

– tájékoztatták az Interfax hírügynökséget a Bulgakov-házban.

A kulturális intézmény 2004-ben nyitotta meg kapuit a Bolsaja Szadovaja utca 10. alatt, abban a házban, amelyben valaha az író is lakott, és amelyet A Mester és Margaritában le is írt.

Behemót 2005 óta dolgozik a múzeumban: saját állatorvosa és stylistja ápolja, különleges étkeztetésben részesül.

Az eltűnt állat a rendőrségnek adott leírás szerint bozontos, fekete szőrű szibériai-perzsa keverék, amely a nyakörvén egy csont alakú lemezre vésve viseli a lakcímét. Behemót mintegy 6 kilót nyom, és múzeumi kollégái szerint nehéz természetű.

Frissítés:

A Bulgakov-ház a Facebookján azt írta, hogy a macska végül visszakerült hozzájuk, bár a nyakörv nem volt rajta. Azt nem közölték, hogyan lett meg az állat.

Megosztás Facebookon