Szabadidő

Zserbó kutya a váci börtön legújabb munkatársa – fotók

Az új kolléga még csak 11 hetes, a börtön kutyavezetői végzik a kiképzését. Az viszont már most látszik, hogy Zserbóból kiváló kábítószer-kereső kutya lesz.

Négylábú munkatársat kaptak a Váci Fegyház és Börtön dolgozói. A Zserbó névre hallgató német juhász képzését a börtön kutyavezetői végzik. Az új jövevény még csak 11 hetes, de már most látható, hogy kiképzését követően kiváló kábítószer-kereső kutya válik belőle. 

Már most látszik, hogy tehetséges (Fotó: BVOP)

Engelsdörfer Dávid bv. főtörzsőrmester, a kutya gazdája 10 éve dolgozik a büntetés-végrehajtás kötelékében, 8 éve dolgozik kutyavezetőként a speciális képzésben részesült szolgálati állatokkal.

Zserbó gazdája, Engelsdörfer Dávid 8 éve kutyavezetőként dolgozik (Fotó: BVOP)

Az őrző-védő kutyák jelenléte a büntetés-végrehajtási intézetekben a biztonság érdekében fontos, de egyre nagyobb hangsúlyt kap a megelőzési és felderítési tevékenység során a kábítószer-kereső és nyomkövető kutyák szerepe is.

Nemcsak őrző-védő, hanem kábítószer-kereső és nyomkövető kutyákra is szükség van (Fotó: BVOP)

A büntetés-végrehajtás még tavaly indította el a „kölyökkutya programot”, amelynek keretében a feladatra alkalmas kölyökkutyákból kábítószer-kereső és nyomkövető szolgálati ebeket képeznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top