nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Leonard Cohen-világtalálkozó lesz Budapesten

Leonard Cohen-világtalálkozó lesz Budapesten

Háromnapos fesztivál keretében emlékeznek a kanadai énekes-dalszerzőre.
Avatar
MTI
f Ajánlom

Több mint 20 országból 150 Leonard Cohen-rajongó érkezik Magyarországra augusztus első hétvégéjén, hogy egy háromnapos fesztivál keretében emlékezzen a kanadai énekes-dalszerzőre. A rendezvénynek a Budapest Jazz Club ad otthont, és külföldi zenészek mellett magyar előadóktól is megszólalnak Leonard Cohen dalai – közölték a szervezők.

Falusi Mariann és a Sárik Péter Trió új esttel készül, amelyen vendégként fellép Jávori Fegya, a Budapest Klezmer Band vezetője is. A Hallelujah és a többi híres Cohen-dal mellett a Sabbathsong zenekar klezmer zenével szórakoztatja a közönséget.

Az egész estés koncertek és késő estig tartó beszélgetések, közös éneklések mellett a világ minden tájáról érkezett csoportok Budapest látnivalóival is megismerkednek.

A kétévente megrendezett Leonard Cohen-találkozók sorában ez a tizenegyedik, de a legelszántabb rajongók minden évben összegyűlnek a görögországi Hydra szigetén is, ahol Cohen a hatvanas években egy évtizedet töltött, és ahová egész életében visszajárt.

Megosztás Facebookon