Szabadidő

Pokoli hőség, felhőszakadás, jégeső – ez vár ránk vasárnap

A hőség miatt az ország nagy részén elsőfokú, több megyében és a fővárosban másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnapra. A fél országban felhőszakadásra is figyelmeztetnek.

Felhőszakadás miatt veszélyjelzés adott ki hét megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Napközben a Dunántúl keleti peremén és a Dunától keletre alakulhat ki elszórtan zivatar.

Az intenzívebb zivatargócokat elsősorban felhőszakadás (lokálisan 20 millimétert meghaladó csapadék) kísérheti, de helyenként 60-70 kilométer/órát meghaladó széllökés és jégeső is előfordulhat.

A napi középhőmérséklet vasárnap már az ország jelentős részén 25 Celsius-fok felett alakul, a középső országrészben több helyen a 27 fokot is átlépheti.

Hőség miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megye kivételével mindenhol figyelmeztetések vannak érvényben. A fővárosban, Pest, Bács-Kiskun, Fejér és Komárom-Esztergom megyében másodfokú a figyelmeztetés.


Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet 29-34 fok között alakul. Késő estére 22-27 fok közé hűl le a levegő. A rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől életbe lépetik a vörös kódot, ami egy speciális eljárásrend.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top