Szabadidő

Spice Girls-kiállítás nyílik Londonban

A tárlat, amely egészen a kezdetektől kalauzolja végig a látogatókat a banda pályafutásán, augusztus 20-ig látható Londonban, majd Manchesterbe költözik át.

Színpompás vastagtalpú cipők, állatmintás fellépőruhák és Girl Power-feliratú felsők mesélnek az 1990-es évek legendás lányegyüttese, a Spice Girls történetéről egy szombaton nyílt kiállításon Londonban.

A 37 éves Alan Smith-Allison több mint húsz éve gyűjti Mel B (Scary Spice), Victoria Beckham (Posh), Emma Bunton (Baby), Mel C (Sporty) és Geri Horner – korábban Halliwell – (Ginger) egykori színpadi öltözékeit és az együtteshez kötődő emléktárgyakat. Gyűjteményében ma már több száz tétel sorakozik.

A férfi először csak lemezeket és videofelvételeket gyűjtött, aztán 2007-ben, hála egy Mel B (Melanie Brown) által szervezett jótékonysági árverésnek, szert tett az első Spice Girls-fellépőruhára, amelyet aztán újabb és újabb különleges szerzemények követtek. A férfi több százezer fontot költött eddig a gyűjteményre.

A londoni Business Design Centre-ben létrehozott SPICEUP című tárlaton egyebek között Girl Power-feliratú felsők, Mel B állatmintás ruhakölteményei, Ginger legendássá vált, az Egyesült Királyság zászlajának mintáját megidéző platformcipője, valamint Spice Girls témájú süteményesdobozok, babák, chipses zacskók és ágyneműk között nosztalgiázhatnak az együttes (egykori) rajongói.

A Spice Girls minden idők egyik legsikeresebb lányegyüttese. Világszerte több mint 80 millió példány kelt el a lemezeikből. A banda 2000-ben bomlott fel, azzal az indokkal, hogy a lányok a szólókarrierjükre szeretnének koncentrálni. Rendszeresen felbukkannak hírek arról, hogy ismét összeállnak, akár egy koncertkörútra. Az énekesnők a 2012-es londoni olimpia záróünnepségén léptek fel együtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top