Szabadidő

3 menő vidéki bolhapiac, ahol bármi megtörténhet

Vannak, akik kincsvadászokként járják az országot és a bolhapiacokat, hogy lecsapjanak egy-egy értékes darabra. És olyanok is vannak, akik a nyaralás során ki nem hagynák a helyi bolhapiacot, hogy onnan szerezzék be a szuvenírt. Az ország tele van kincsekkel, csak nyitott szemmel kell járnunk.

A bolhapiacozás egy olyan hobbi, amire nagyon könnyen rá lehet kattanni. Főleg ha már az első egy-két alkalommal sikerélményünk van: ez nem feltétlenül jelent pénzben is kifejezhető értékes darabot, de mindenképpen szívünknek kedves bolhapiaci apróságot, ami akár a lakás különleges ékessége is lehet.

Győri régiségvásár

Az amúgy is csoda szép győri belvárosában minden hónap 3. vasárnapján felpezsdül a használtcikk-piac. De itt nem egy egyszerű bolhapiacról van szó, komoly régiségekre is lehet bukkanni a sok limlomnak tűnő apró kincs között. Ha jó szemünk van, merünk alkudozni, akkor akár fillérekért is hozzájuthatunk igazi régiségnek számító lakásdekor holmihoz, ajándékokhoz, vagy a retró gyűjteményünk egy újabb darabjához.
Cím: Győr, 9022 Tarcsay utca
Nyitva tartás: Minden hónap 3. vasárnapja 7 és 14 óra között (januárban és februárban zárva)

A bolhapiacon szinte minden van

Tapolcai bolhapiac

A nyári balatonozást mindenképpen kössük össze egy tapolcai kiruccanással, itt a győrihez képest már picivel nomádabb körülmények fogadnak: száraz időben nagy a por, esőben pedig ki sem nyit a piac, hiszen a sár már sok lenne. De! A szemfüles keresgélő egy egész ruhatárral gazdagabban térhet haza a tapolcai bolhapiacról, ráadásul akadnak itt világmárkás darabok is. A ruhákon kívül persze minden más is megtalálható itt: könyvek, használt műszaki cikkek, régiségek, bútorok – tényleg szó szerint minden.
Cím: 8300 Tapolca, Nyárfa utca
Nyitva tartás: kedd-csüt-péntek 6 és 13 óra között

Martonvásári termelői vásár és bolhapiac

Összeköthetjük a kellemest a hasznossal, hiszen a martonvásári termelői piaccal egy időben és helyen bolhapiacozhatunk is. A szuper minőségű élelmiszerek és kézműves termékek mellett a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központnál lévő fedett részen megtalálunk mindenféle kacatot, ami nekünk még kincs lehet. Itt a helye mindennek, ami idejétmúlt, régiség vagy retró, értékes vagy értéktelennek tűnő limlom, a pincétől a padlásig.
Cím: 2462 Martonvásár, Emlékezés tere 2.
Nyitva tartás: Július 14.
Augusztus 11.
Szeptember 15.
Október 20.
November 17.
December 8. Bolhapiac a megadott dátumokon 7:00-12:00 között látogathatóak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top