Szabadidő

A világbajnokságon keresett összes pénzét rászoruló gyerekeknek adja a francia focista

Már az oroszországi vébé előtt eldöntötte, hogy jótékony célra fordítja a keresetét. Egy olyan szervezet kapta a támogatást, amely kórházban lévő gyerekeknek biztosít sportolási lehetőséget.

A francia válogatott 19 éves sztárja, Kylian Mbappé nemes gesztussal ünnepli a világbajnoki győzelmet.

A fiatal támadó az oroszországi világbajnokságon megkeresett összes pénzét a Premiers de Cordée nevű nonprofit szervezetnek ajánlja fel, amely kórházban lévő gyerekeknek biztosít sportolási lehetőséget – írja a 24.hu.

Mbappé már korábban is dolgozott együtt a szervezettel, és már a vb előtt eldöntötte, hogy jótékony célra fordítja a keresetét.

Nem kis összegről van szó, a CNBC szerint meccsenként 22 300 dollárt, mintegy 6,2 millió forintot kapott, a győzelemért pedig további 350 ezer dollár (97 millió forint) volt a bónusz. Így a felajánlása félmillió dollár, azaz 138 millió forint volt.

Le a kalappal előtte, de nem igazán fogja földhöz vágni az összeg. A klubjában, a Paris-Saint Germainben több mint a háromszorosát keresi havonta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top