Szabadidő

Mától hivatalosan is világelső Babos Tímea

Korábban sosem állt még magyar teniszező a felnőtt világranglista élén.

A várakozásoknak megfelelően mától hivatalosan is Babos Tímea vezeti a női teniszezők páros-világranglistáját. A magyar teniszezőnő ezzel túlzás nélkül történelmet írt, korábban ugyanis sem a nőknél, sem a férfiaknál nem állt még magyar teniszező a felnőtt világranglista élén.

Ahogyan azt mi is megírtuk, Babos első helye már a múlt héten biztossá vált, miután a cseh Andrea Hlavackova – honfitársa, Barbora Strycova oldalán – kikapott a wimbledoni nyílt bajnokság nyolcaddöntőjében. A helyzeten az sem változtatott, hogy Babos a francia Kristina Mladenoviccsal első kiemeltként a negyeddöntőben búcsúzott Wimbledonban.

A 25 éves Babos egyesben maradt a 38., rajta kívül Stollár Fanny van még ott a top 200-ban, ő a 148. helyen. Az egyéni rangsort továbbra is a román Simona Halep vezeti, a közvetlen élcsoportból a legnagyobbat a német Angelique Kerber javított a helyezésén, wimbledoni győzelmének köszönhetően a tizedikről feljött a negyedik helyre. Döntőbeli ellenfele, a volt világelső amerikai Serena Williams londoni szereplésével 153 pozíciót ugrott előre: két hete a 181. volt, most a 28. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top