Szabadidő

Ilyet még nem láttál! Kozmetikát nyitottak – póniknak

A patás jószágoknak a legnagyobb luxusban van részük, és láthatóan imádják a kényeztető kezeléseket.

Emma Massingale a Londontól nyugatra található North Devonban él, ahol lóidomárként keresi a kenyerét. Nagy-Britanniára az elmúlt hetekben komoly hőhullám csapott le, ami nemcsak az emberek, de bizony a háziállatok szervezete számára is komoly terhelést jelentett.

„Annyira durva volt a forróság mostanában, hogy nem tudtam a szokásos napi edzést elvégezni az állatokkal” – nyilatkozta Emma Massingale a brit Metro napilapnak. „Ezért elgondolkodtam rajta, hogy mi lenne az, amit ők is élveznének. Így jutott eszembe a kozmetika ötlete, amit nagyon szeretnek.”

Ez aztán az ötcsillagos ellátás! (Fotó: Emma Massingale/Facebook)

Massingale Ernie nevű pónijára agyagmaszkot, Albert pofájára pedig iszapmaszkot készített, és megnyugtatott mindenkit, hogy a lovak amúgy is egész nap a sárban fetrengenek, így nem volt számukra idegen a fejükre kent trutymó érzése. Azt gyanítjuk, a lovak szemére helyezett uborkaszeletek már inkább a poén részét képezik, de a fűben heverésző lovaknak láthatóan ezzel sem volt gondjuk.

Ernie (b.) és Albert (j.) épp az arcmaszkos kezelés áldásos hatásait élvezik (Fotó: Emma Massingale/Facebook)

Emellett forró köves masszázsban is részesültek, végül pedig a lójacuzziban heverhették ki a kozmetikai kezelés megpróbáltatásait. Sőt gazdájuk még a patájukat is lekezelte egy különleges, állatbarát anyagból készült átlátszó lakkal, így kijelenthetjük, hogy a lópedikűr is a kezelés részét képezte.

Ernie alig volt hajlandó kijönni a lójacuzziból (Fotó: Emma Massingale/Facebook)

„A köveket kint hagytam a napon, hogy felmelegedjenek, ezek meg ráfeküdtek, és órákon át heverésztek rajta” – tette hozzá Emma Massingale, aki azt is elárulta, hogy még a lovak sörényét is kigyönyörítették hajcsavarók segítségével. „Többen kérdezték, hogy hogyan vettem rá a lovakat, hogy beugorjanak a medencébe, pedig csak annyit mondtam Ernie-nek, hogy »ugorj«, ő pedig már ugrott is. A probléma csak azzal volt, hogy annyira élvezte a fürdést, hogy ki sem akart jönni a medencéből.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top