nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Szülőfaluja összes adósságát visszafizette a focivébé horvát sztárja, Ante Rebić

Szülőfaluja összes adósságát visszafizette a focivébé horvát sztárja, Ante Rebić

Mintegy 500 ember hiteleit és tartozásait vállalta magára a játékos.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Nemcsak a pályán nagy formátumú figura a horvát futballválogatott támadójaként tegnap óta világbajnoki ezüstérmes Ante Rebić, hanem azon kívül is: miután néhány éve sikeressé vált, a torna egyik legnagyobb felfedezettjének tartott játékos visszafizette a szülőfalujában élők tartozásait.

Rebić messziről érkezett, hiszen a Split mellett található, aprócska Imotskiban született, és sok akadályt kellett legyőznie, míg 2013-ban az olasz Fiorentinához szerződve nemzetközi futballsztárrá vált. A jelenleg a Frankfurtnál játszó tehetségnek azonban esze ágában sincs megtagadni a múltját és a származását, ezért mi sem volt természetesebb a számára, mint hogy jövedelmeiből a földijei hiteleit és kölcsöneit is törleszti – pedig innen nézve már nem kevés emberről, közel 500 főről volt szó. Ennek ellenére még a történetet sem tőle magától ismerhetjük, hanem jó barátjától és volt U20-as válogatott csapattársától, Lovro Šindiktől, vagyis határtalan jószívűsége mellett a játékos még meglehetősen szerény is.

Ami pedig a végül elbukott vb-címet illeti, csüggednie azért sincsen oka Rebićnek, hiszen hazájában így is hősként ünneplik a válogatottat az ezüst miatt – ráadásul neki egészen biztosan lesz esélye harcba szállni egy ennél is jobb eredményért, hiszen még mindig csak 24 éves. 

(via Rangadó)

Megosztás Facebookon