Szabadidő

Úristen, terhes vagyok! Vagy mégsem?!

Amint a terhesség ténye biztossá válik, egy nő élete alapjaiban változik meg, a hormonoknak és az élethez való hozzáállás megváltozásának köszönhetően. De mi van akkor, amikor ezek az előjelek csak fejben léteznek? Vagy épp ellenkezőleg: már hónapok óta tart a terhesség, de az anyának semmilyen tudomása nincs róla. Összeállításunkban olyan filmeket és sorozatokat mutatunk, amelyek nem mindennapi terhességek történetét dolgozzák fel.

Nem tudtam, hogy terhes vagyok!

Bár első hallásra lehetetlennek tűnik, de léteznek olyan felnőtt nők, akik számára hónapokig – sőt sokszor a szülés pillanatáig – rejtve marad terhességük. A Nem tudtam, hogy terhes vagyok című sorozatban megdöbbentő, néha hihetetlen, de valós terhességekkel találkozunk. A történetekben előfordultak olyan esetek, ahol a vesegörcsös nőhöz kihívott orvos, mire kiért, egy újszülöttet talált a panaszos karjaiban, vagy olyan is volt, aki ötven kilósan, lapos hassal, gyomorgörccsel ment orvoshoz, és végül ott, helyben egy egészséges csecsemőnek adott életet. Hasonló esetekkel amúgy nemcsak Amerikában, de ritkán hazánkban is találkoztak már az orvosok.

Szeplőtelen fogantatás

Vajon teherbe lehet esni zenehallgatástól? Talán mindegyikünk tudja erre a választ, de mindenképpen érdemes megnézni a Szeplőtelen fogantatás című filmet, amely egy mormon családban nevelkedett lányról, Rachelről szól. A sokszor kezelhetetlen tinédzser tizenötödik születésnapján felfedez egy kazettát, amelyen rockzene van. Még sohasem hallott ilyet, csodálatos hatással van rá. Három hónappal később Rachelről kiderül, hogy terhes, és azt bizonygatja, hogy szeplőtlen fogantatásban volt része zenehallgatás közben. A lány szülei gondoskodnak a házasságról, ám Rachel elszökik Las Vegasba, hogy felkutassa azt a férfit, aki a kazettán énekel. Azt gondolja, hogy valami köze van az ő rejtélyes terhességéhez.

Szeplőtelen Jane

A Sony Max csatornán találkozhatunk Szeplőtelen Jane történetével hétköznap esténként, aki tudtán kívül esik teherbe. Hogy történhet meg ez egy olyan fiatal, motivált nővel, akinek az élete pontról pontra meg van tervezve? Jane tanárnak készül, és azt az álmot dédelgeti, hogy egyszer író lesz, és egy menő hotelben fog dolgozni Miamiban. Életének minden aprólékosan kidolgozott részlete a feje tetejére áll, amikor rutinszerű vizsgálatra megy orvosához, ahol véletlenül egy másik nő helyett ő kap mesterséges megtermékenyítést. Ezzel a véletlenszerű fogantatással minden megváltozik, és Jane élete egy pillanat alatt pontosan olyan drámai és kiszámíthatatlan lesz, mint azok a teleregények, amelyeket mindig is annyira imádott.

Szeplőtelen Jane története egy véletlen terhességet dolgoz fel (Fotó: Sony Max)

Junior

A komoly témák után evezzünk egy kicsit kedvesebb és megmosolyogtatóbb esetre, ami a tudomány jelen állása szerint tényleg nem lehetséges. Már-már klasszikusnak számít a 1994-es Junior című film Arnold Schwarzenegger és Danny DeVito főszereplésével, amelyben a Schwarzenegger által alakított Alexander Hesse, miután a majmok szaporodásával kapcsolatos kutatásait berekesztik, magán próbálja ki kísérleti szerét. Így esik, hogy férfiként terhes lesz méghozzá riválisa petesejtjeinek segítségével. És hogy mi lesz a történet vége? Természetesen happy end egy tündéri újszülöttel, akinek az apja az anyja.

Schwarzenegger gyengédebb oldalát is megmutatja a már klasszikusnak számító Juniorban (Fotó: Tumblr)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top